19:00

Bälinge IF

Referat: Danmarks IF - Bälinge IF

Lagom till matchstart bryter sig solen fram genom molnen likt en sylvass forward skär igenom en backlinje.

Matchen får en trevande start där vi ändå får säga att kommandot är vårt. Det är inledningsvis att par målchanser åt båda hållen – men fördelen är vår, och det spelas fin fin fotboll. I nionde minuten har vi en riktigt fin sekvens som leder fram till poängmaskinen Ullis som dunkar in kvällens första efter pass från Karro och vi har en tidig ledning med 1-0. Efter målet tar vi över mer och spelar mycket bra fotboll som efter kvarten spelat resulterar i att Kalle distinkt sätter 2-0, Ullis spelar rollen som framspelare denna gång. Bälinge kommer in mer och mer i matchen och sätter press på Åsa i målet om än efter ett eget felpass.
Vi tar över kommandot och biter oss fast i pressen på motståndarnas planhalva. Bälinge bryter sig loss och gör ett besök på vår planhalva och sätter ett skott tätt utanför. Anfallet efter hamnar skottet från Bälinge innanför ramen men Åsa bjuder på en riktig TV-räddning med ett skönt häng i luften. Halvleken avslutas med period där publiken bjuds på riktig fin fotboll, men vi går till halvleksvila med 2-0 i bagaget.

Andra halvlek börjar med att Bälinge sätter hård press, där Ullis kontar sig fram och har ett fint avslut som tyvärr tar i trävirket. Det avslutet förtjänade ett bättre öde. Efter detta startar en period där vi har press på Bälinge. Efter ett tag tar Bälinge kommandot och biter sig fast på vår planhalva. Det är tufft och hårt spel men det är ”fair-play”. Spelet böljar fram och det är få besök i något straffområde. I efterspelet av en av få hörnor i matchen stänker Smilla in ett skott utifrån och vi har 3-0 på tavlan. Målet injicerar energi och vi har en bra period som följs upp av tre snabba byten. Vi äger vår hemmaborg, vi styr spelet, vi har kontroll och fyller på med lite mer energi med ytterligare två byten. Kalle är sugen på mer och kontrar sig fram till ett friläge, men chippar rakt i famnen på målvakten. Vi avslutar andra halvlek starkt med många trötta ben på planen.

Det är en sval augustikväll när domaren blåser av och vi sätter in tre sköna poäng på banken och tjejerna kan med gott samvete ta helg medvetna om att den fyra år långa förlustfria sviten på hemmaborgen är intakt.

Vi tackar publiken, domarteamet och Bälinge IF för besöket.

9’ 1-0 Matilda Ullström